View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Nov 2018, 23:30



Reply to topic  [ 8 posts ] 
knobs to send 0 or 127 only? 
Author Message

Joined: 04 Mar 2004, 00:00
Posts: 6
Post 
Hello!
Great that Bitstream!!!
I will paint mine in ableton green I think.
Here my question:
How can I do that the knobs and faders switch only between 0 and 127?
I can control 2 send knobs (in track channel) with one turn in X fader mode on one bitstream knob (I loose 4 uneeded faders for assigning the 2th send knob to interact).
So that when I am on 0 sound passes to FX1 and on 127 to FX2.
But between the 2 values the sound level is going down (the moment sound passes trough the 2 FX but not realy 50/50%).
So even when I turn the knob fast you can hear that in the mix.
Having the possibility to send only 0 or 127 would fasten turning of the knobs to max.
Any ideas?
Thanx a lot and Greetings!


04 Mar 2004, 17:06
Profile

Joined: 10 Jul 2003, 23:00
Posts: 3
Post 
if you want a pot to send 0 or 127, why not using a switch ?


05 Mar 2004, 01:54
Profile

Joined: 04 Mar 2004, 00:00
Posts: 6
Post 
Thanx for the tip Pat, but I want to have the upper knob of one channel to control my FX sends.
So I can see in one look where I am being in the mix.
Greetings!


05 Mar 2004, 06:27
Profile

Joined: 04 Mar 2004, 00:00
Posts: 6
Post 
Hello guys at waveidea, please reply me on my question because I want to tune my setup a litle bit for my gig on saturday.
Thanx a lot and Greetings!


08 Mar 2004, 15:43
Profile

Joined: 15 Oct 2001, 23:00
Posts: 687
Location: France
Post 
maybe you can program your potentiometer min and max respectively with 0 and 1, then treat the incoming "1" at the software level :
- by re-assigning to 1 your effect responding to 127 (may be I'm wrong here)
- by using a midi converter (soft) that could transform the incoming 1 into 127

Another solution would be to find a midi converter (soft) that could allow you to filter data from 1 to 126, throughing only data equal to 0 or 127.
Such enhanced midi converter software should exist since quite easy to program.
Jerome


08 Mar 2004, 21:08
Profile WWW

Joined: 04 Mar 2002, 00:00
Posts: 3
Post 
yo,

the must for enhanced midi converter software and for free.

http://www.midiox.com/


09 Mar 2004, 12:38
Profile

Joined: 15 Oct 2001, 23:00
Posts: 687
Location: France
Post 
Right, I just performed a test using midiox data mapping, it works ok.
I defined a new translation map rule on a pot value sent by the Bitstream Pro.
I configured it to truncate incoming data to 0 and 1 according to your requirements and it works fine.
Jerome


09 Mar 2004, 19:41
Profile WWW

Joined: 04 Mar 2004, 00:00
Posts: 6
Post 
Hello Nixo & Jerome!
I too got it to work but it was hard!
I had to configure a knob to send only a value from 63 to 64 and then chain a fader in Xfader mode to send the same 63 and 64.
In midiOX I maped the knob and the fader separately to send only the values 0 and 127 from the incoming 63&64.
So in Live I have assigned the knob to the first of my fxsends "knob" and the fader to the 2th (while in learning mode you have to switch to cc mode, in users mode Live can`t recognize 2 cc now).
I could not take the values 0 and 1 for the bistream because of a strange behaviour of the configuration soft or firmware.
This is only bitsream now:
Like I did, with the values set from 0 to 127 everything works (increasing and decreasing values) but when you go under 0 to 64 my display gives me strange values!?
Perhaps you can check this out on your BSP?
Thanx a lot and Greetings!


12 Mar 2004, 18:40
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software